Hi lieve lezer,

We weten het allemaal, maar het blijft soms lastig: genoeg water drinken. Het is beter dan liters frisdrank en het heeft veel voordelen voor je gezondheid! Voor jou 5 redenen om meer water te drinken!

1. Stralende huid
Water ruimt gifstoffen op, en precies die gifstoffen kunnen voor oneffenheden zorgen! 1+1=2 dus, want als je veel water drinkt, zullen die gifstoffen sneller verdwijnen en zal je huid meer stralen.

2. Water houdt je alert
Je lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water, en als dat percentage al met 2% daalt, begint je lichaam met uitdrogen. Die uitdroging is dé oorzaak van vermoeidheid overdag. Dus als jij je volgende keer een beetje suffig voelt midden op de dag; drink dan een glas water!

3. Het is een gezonde dorstlesser
Niet geheel onbelangrijk: als je dorst hebt, moet je wat drinken. Nu kan je een glas cola pakken, maar een glas water is misschien een betere optie! Het bevat geen calorieën, en het lest de dorst goed. Doe er een paar ijsklontjes bij en een takje munt, en het voelt bijna als een cocktail!

4. Water stilt een hongergevoel
Als je denkt dat je hongerig bent, grijp je al snel naar een snack. Maar wist je dat je lichaam soms het verschil tussen honger en dorst niet helemaal begrijpt? Grote kans dat als je een glas water drinkt, dat hongergevoel minder wordt. Kleine sidenote: als je hierna nog steeds honger hebt, zouden we je wel adviseren wat te snacken haha!

5. Lichaamstempratuur reguleren
Je lichaam zweet om niet oververhit te raken. Om te zweten heeft je lichaam water nodig. Klinkt logisch, toch? Wanneer je veel hebt gezweet is het dus geen slecht plan om een extra glas water te drinken. Your body will love it!

Nu blijft het soms moeilijk om genoeg water drinken, maar ook hier hebben wij nog een paar kleine tips voor! Zet bijvoorbeeld een kannetje water op je bureau als je aan het werk bent. Als die leeg is heb je weer een goed excuus om een stukje te lopen, en je kan goed bijhouden hoeveel je drinkt. Dit kan je trouwens ook doen als je een grote waterfles hebt! Je hebt echt super veel verschillende soorten waterflessen, van flessen met ingebouwde rietjes tot flessen met ingebouwde waterfilters. Pro tip: als je een fles neemt met een wat bredere bovenkant, kan je makkelijk fruit in de fles doen! Maak je ‘saaie’ water bijvoorbeeld spannender door een schijfje sinaasappel, komkommer en een takje munt toe te voegen! Delicious…

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button