Hi lieve lezer,

Deze week een blog over acne. Wel 85% van de mensen krijgt tussen hun 12e en 24e levensjaar last van acne! Bij de een is het wat minder dan bij de ander, maar soms kan het veel klachten veroorzaken zoals onzekerheid, terwijl dat echt niet nodig is!

Wat is acne?
Heel simpel gezegd is acne een ontsteking van talkgkliertjes in de huid. Bijna iedereen krijgt er wel last van. Het komt vaak voor op het gezicht, maar ook op de rug, borst en armen komt acne voor.

Hoe dan?
De kleine ontstekingen ontstaan in de poriën. Deze raken verstopt door overtollig talg, en dat kan weer worden veroorzaakt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen maar ook door bijvoorbeeld stress en eetgewoontes.

Behandeling
Acne kan hardnekkig zijn. Een behandeling is daarom raadzaam. Bij Beauty Blush bieden wij een speciaal acne behandeltraject aan, waarin we er samen voor gaan zorgen dat je huid weer kan stralen.

De behandeling begint met een gezichtsanalyse zodat we een goed beeld hebben van de staat van je huid. Aan de hand daar van maken we samen – speciaal voor jou – een behandelplan op maat. We werken met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de huid met acne.
Naast deze behandeling kijken we samen naar je eetpatroon. Wij van Beauty Blush zijn er namelijk van overtuigd dat je acne ook van binnenuit moet aanpakken als je het beste resultaat wilt. Wij zien dat het resultaat van de behandeling aanzienlijk beter is wanneer de tips worden opgevolgd. In een blog die volgt gaan wij hier wat dieper op in!
De hoeveelheid behandelingen die je nodig zal hebben verschilt per persoon. Zo zal je bij een milde vorm wellicht genoeg hebben aan 1 behandeling per maand, terwijl je bij een heftigere variant frequenter langs zal moeten komen.

Heb je nou acne gehad, is het nu onder controle maar heb je nog last van verkleuringen of littekentjes in je gezicht? Ook daar bieden we bij Beauty Blush een behandeling voor aan. Je kan kiezen voor een Microneedling behandeling of voor een Peeling; beide werken goed tegen pigmentatie en littekens. Maak een afspraak voor een huidscan en dan kijken we samen welke behandeling voor jou het beste resultaat zal opleveren.

TIP: Een acne behandeling kan volledig of deels vergoed worden door je verzekeraar! Check hiervoor je polisblad of bel je verzekeraar.

Dit is in het kort wat acne is, hoe wij acne kunnen behandelen en wat je eventueel tegen overgebleven verkleuringen en littekentjes kan doen. We willen je alleen dit nog even meegeven: laat je niet tekenen door acne! Bijna iedereen krijgt er last van, het is dus heel gewoon! So don’t worry!

Als je nog vragen hebt: bel ons gerust of stuur ons een berichtje via Instagram.

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button