Hi lieve lezer!

Vorige week las je over het reinigen van je gezicht. Dit is een essentieel onderdeel van je routine en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: sla dit niet over! Deze keer vertellen we je graag wat meer om de huid rondom de ogen, en hoe je die het beste aanpakt. De huid daar is namelijk wat anders dan de huid van de rest van je gezicht.
De huid rondom je ogen is 40% dunner dan de huid op de rest van je gezicht. Dit zorgt er direct voor dat de huid daar dus ook veel gevoeliger is voor vuil van buitenaf, maar ook voor bijvoorbeeld UV straling. Ook zitten er bijna geen talgklieren in de huid bij de ogen. Talgklieren klinken misschien vies, maar ze zorgen juist voor veel bescherming. Het houdt de huid soepel, zorgt voor een natuurlijke vorm van hydratatie en zorgt voor een soort ‘beschermlaagje’ waardoor de huid minder gevoelig is voor bijvoorbeeld bacteriën. Omdat de huid rondom de ogen hier dus niet van kan profiteren, is het belangrijk om de huid daar goed te verzorgen.

Doordat de huid zo dun is en niet wordt beschermd door talgklieren, is het van belang om de de ogen (net als de rest van je gezicht) goed te reinigen. Zoals we al hadden benoemd is de huid doordat het zo dun is ook super gevoelig, dus het is belangrijk om een milde reiniging uit te kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de Medik8 Eyes & Lips Micellar Cleanse. Dit is een krachtige reiniger die zelfs waterproof make-up weg krijgt, terwijl die tegelijkertijd zacht is voor de huid. Het bevat kamille en korenbloem die zelfs een kalmerende werking hebben.

Als je in de ochtend je gezicht en ogen hebt gereinigd, is het tijd voor bescherming! Het gebruik van een dagcrème zit misschien al in je routine, maar een crème speciaal voor de huid rondom je ogen is ook onmisbaar. Wat je met zo’n crème wilt bereiken, is dat de huid wordt beschermd voor invloeden van buitenaf. Een voorbeeld hier van is de Medik8 Advance Day Eye Protect. Om te beginnen bevat de crème SPF30 zodat de huid wordt beschermd tegen zonlicht. Verder zorgt deze crème er voor dat wallen verminderen, en legt het een beschermende laag aan tegen vervuilende deeltjes in de lucht.

Met deze twee stappen ben je al een heel eind op weg! Het is dus belangrijk dat je je ogen goed reinigt, en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Later lees je hier een blog over verzorgingsproducten speciaal voor de ogen.

Wat er verder op de planning staat is een blog over zonbescherming! Het was je vast niet ontgaan dat het mooi weer is geweest, en ondanks dat we niet veel de straat op kunnen, kunnen we hier en daar nog wel een zonnestraaltje meepakken, vanuit de tuin, het balkon of gewoon door het raam!

Mocht jij nou graag een blog lezen over een bepaald onderwerp, laat het ons dan even weten via een mailtje of een berichtje op Instagram!

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button