Hi lieve lezer,

We hebben er misschien allemaal wel eens last van: grove poriën. Iedereen heeft natuurlijk poriën, maar soms lijken ze groter dan dat ze werkelijk zijn, en vallen ze meer op. Sommigen vinden dit vervelend omdat ze het niet mooi vinden, maar ze zijn gelukkig niet schadelijk.

Poriën zijn kleine opening van kliertjes in de huid. De poriën kunnen talg, olie of zweet afscheiden. Weer belangrijk om je huid goed te reinigen, want ze kunnen ook verstopt raken door bijvoorbeeld make-up. Wanneer ze verstopt raken kunnen ze groter lijken dan dat ze zijn en meer opvallen, en dat levert ‘grove poriën’ op. Wat ook grove poriën kan opleveren is huidveroudering. Als de elasticiteit in je huid afneemt, kunnen ze als het ware gaan ‘uitzakken’, waardoor de poriën meer zichtbaar worden.

Er zijn een aantal dingen die je echt niet moet doen als je geen grove poriën wilt. Het belangrijkste is natuurlijk goed reinigen, maar doe dit niet met een té agressieve reiniger! Het kan zijn dat je dan teveel van de natuurlijke oliën verwijdert, en in dat geval kunnen de poriën overmatig veel olie gaan produceren waardoor ze weer verstopt kunnen raken. Daarnaast is het belangrijk om een goede SPF te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon. UvA en UvB stralingen kunnen de huid uitdrogen (daar komt weer overcompensatie van in de poriën), en de zon zorgt ook voor huidveroudering, wat er op zijn beurt weer voor kan zorgen dat de elasticiteit afneemt waardoor de poriën ook zichtbaarder worden.

Maar wat kan je er nu wél tegen doen? Sowieso je gezicht reinigen niet overslaan! We kunnen dit natuurlijk niet vaak genoeg zeggen. Net als een SPF gebruiken. Daarnaast is het gebruiken van goede producten super effectief. Zo heeft Medik8 een volledige Pore Refining lijn, met daar in een milde scrub, een moisturiser, een toner en een gel cleanse. Deze producten zijn stuk voor stuk gemaakt om de huid gezond te houden, en goed te hydrateren.
Naast zulke producten kan je ook een behandeling bij de schoonheidssalon ondergaan! Bij Beauty Blush bieden we verschillende behandelingen aan die effectief kunnen zijn bij het verminderen van grove poriën.
Microneedling zorgt er voor dat de aanmaak van collageen en elastine wordt versneld. Dit zorgt er voor dat de huis steviger, dikker en gladder wordt. Deze behandeling is perfect voor het verminderen van grove poriën, maar is ook effectief tegen acne, vermindert rimpels en lijntjes, maakt de huid steviger en kan pigmentatie verminderen! Verder kan je bij Beauty Blush een effectieve peeling ondergaan, en bieden we ook de Beauty Blush Radiance behandeling aan. Allen zijn ze op hun eigen manier effectief voor het verminderen van grove poriën.

Weet je nu niet precies welke behandeling voor jou het meest effectief zal zijn? Neem dan gerust contact met ons op, en dan kijken we samen naar hoe we jouw huid weer kunnen laten stralen. Dit kan door ons te bellen, maar dit mag natuurlijk ook via Instagram!

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button