Hi lieve lezer,

De temperaturen beginnen te stijgen, en we mogen weer even genieten van een tropisch Nederland. En om het echte ‘vakantiegevoel’ te krijgen wil je misschien wel een cocktail drinken! Nu weten we allemaal dat alcohol (helemaal in zulk warm weer) niet altijd de beste of gezondste optie is, dus wij hebben voor jou 5 keer klassieke cocktails in een alcoholvrije vorm op een rijtje gezet! Mocktail all the way!

If you like Pina Colada
Een klassieke cocktail die misschien wel het meest tropische gevoel van allen opwekt: de Pina Colada. We houden ‘m simpel!

– 250 ml ananassap
– 100 ml kokosroom of kokosmelk
– ijsklontjes
– een ananasschijfje

Stop alle ingrediënten behalve de ananasschijf in een afgesloten beker en shake it babe! Niet te lang shaken, want dan smelten de ijsklontjes te veel en wordt de mocktail waterig. Daarna serveer je ‘m zonder ijsklontjes in een leuk glas met een schijfje ananas er op, et voila!

Non-tequila sunrise
Deze variant op de tequila sunrise bevat natuurlijk geen tequila (sorry voor de liefhebbers) maar doet wel lekker zomers aan!

– (crushed) ijs
– ananassap
– sinaasappelsap
– grenadine

Leg een bodem (crushed) ijs in je glas en schenk daarna in gelijke delen de ananassap en de sinaasappelsap. Afsluitend nog een klein scheutje grenadine die mooi naar de bodem zakt, en je bent al klaar. Voor het zicht kan je nog 2 kersjes over de rand van je glas hangen. Cheers!

Nojito-mojito
De alcoholvrije variant van de Mojito; die kan natuurlijk niet ontbreken. Deze kan je best wel aanpassen op je eigen voorkeuren, dus er staan daarom geen hoeveelheden bij.

– bruiswater/7UP/7UP Mojito/Sprite
– ijsblokjes
– limoen
– munt
– rietsuiker

Begin je glas te vullen met ijsblokjes en muntblaadjes. Dan voeg je een eetlepel rietsuiker toe, maar dit kan je ook weglaten, of juist meer toevoegen. Pers een half limoentje uit en snij de andere helft in plakjes en voeg die ook toe aan het glas. Dan aanvullen met het drankje wat je hebt gekozen, en klaar is kees! Bruiswater zal het minst zoet zijn, en de 7UP Mojito variant het meest zoet. Sprite is een beetje ‘medium’ zoet.

Espresso Martini alcoholfree
We houden van een cocktail, maar ook best van ijskoffie! Best of both worlds in deze alcoholvrije espresso Martini.

– 2 kopjes sterke espresso
– suikersiroop
– ijsblokjes

Je kan deze mocktail met een shaker of een blender maken. Either way: stop alles bij elkaar in de blender of shaker, en dan blenden of shaken! Serveer deze mocktail met ijs er bij, en je bent ready to go!

Sex on the beach mocktail
Nog een echte klassieker die je op vakantie op iedere menukaart voorbij ziet komen. Deze mocktail is super fruitig en je kan zelf eindeloos variëren. En ook hier kan je naar eigen invullung bepalen hoe veel er van alles in gaat.

– grapefruitsap
– cranberrysap
– sinaasappelsap
– perziknectar
– ijsblokjes

Vul eerst je glas met een paar ijsblokjes, en vul deze aan met een klein laagje perziknectar. Vervolgens vul je de rest van het glas aan met (in gelijke delen) grapefruitsap, cranberrysap en sinaasappelsap. Als je een van deze nou niet lekker of minder lekker vindt, laat je ‘m er uit, of gebruik je er iets minder van. Maak deze mocktail helemaal af door wat fruit over het glas te hangen!

Heb jij nog andere suggesties voor lekkere mocktails? Of heb jij een heerlijk recept? Laat het ons weten!

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button