Hi lieve lezer!

Zoals we al hadden aangekondigd, lees je vandaag meer over zonbescherming. En niet voor niets, want het mooie weer komt er weer aan, en onbeschermd de zon in gaan is een echte no-go!

Laten we beginnen bij het begin: je zonnebrand.
Een zonnebrand is er natuurlijk in vele soorten en maten. Een spray, een crème, een olie of een mousse, alles is mogelijk. Wat echt belangrijk is, is de SPF, wat staat voor ‘Sun Protection Factor’. De SPF kan van 2 tot 50+ lopen, en de variant die jij nodig hebt, is een beetje afhankelijk van je huid, en van de zonkracht. Je weet waarschijnlijk wel van jezelf of je een huid hebt die gevoelig is voor verbranding. In dat geval kan je het beste een hoge factor gebruiken. Als je niet zo gevoelig bent voor verbranden, kan je een iets lagere factor gebruiken. Echter zouden wij eigenlijk iedereen aanraden om minimaal factor 30 te gebruiken. Het is trouwens een fabeltje dat je niet bruin wordt als je een hoge factor gebruikt!

In principe hoort elke soort zonnebrand gelijkwaardig goed te beschermen, maar je ziet wel dat bijvoorbeeld een olie vaak een wat lagere factor heeft dan bijvoorbeeld een crème. Soms vinden mensen het vervelend dat zo’n crème dan wit is, maar eigenlijk is dit juist heel handig. Zo kan je namelijk goed zien waar je al hebt gesmeerd, en sla je geen stukjes over!

En over dat smeren gesproken… Dat is ook nog wel een ding! Het is namelijk heel erg belangrijk dat je vaak genoeg smeert. Vaak zie je ‘water resistant’ op een zonnebrand staan, maar neem dat niet té letterlijk. Het houdt eigenlijk in dat je ook in het water nog voor een bepaalde tijd beschermd bent tegen de zon, maar na het zwemmen moet je je eigenlijk altijd opnieuw insmeren. Ook als je bijvoorbeeld veel zweet is het verstandig je daarna weer in te smeren.
Vergeet ook niet royaal genoeg te smeren! Als je te dun smeert wordt de ‘echte’ factor namelijk een stuk lager en ben je een stuk minder goed beschermd tegen de zon.

En na de zon dan… Het is verstandig om na je sessie in het zonnetje te smeren met een aftersun. Waarom? Tijdens het zonnen droogt je huid flink uit. Een goede aftersun is hydraterend en brengt dus vocht terug in de – dan misschien wel – vochtarme huid. Sommige aftersuns verklaren zelfs dat je bruine kleur wordt verlengd, maar dat is aan jou om te ondervinden! Verder kalmeert een aftersun ook, mocht je wel zijn verbrand. Pro tip: bewaar je aftersun in de koelkast voor extra verkoeling!

En waar doen we dit nou allemaal voor? De gezondheid van je huid! De zon heeft een flink aandeel in huidveroudering. Rimpeltjes, pigmentvlekjes en verslappingen van de huid worden namelijk (onder anderen) veroorzaakt door de zon. Verder kan teveel blootstelling aan de zon zonder bescherming op de lange termijn huidkanker veroorzaken. Genoeg redenen om je goed te beschermen tegen uv straling, toch?

In de webshop (www.beauty-blush.nl/webshop/) vind je de Brush On Block. Dit is een super handig product met SPF 30 welke je zelfs over je make-up heen kan gebruiken! Het zal tevens niet voor irritaties en oneffenheden zorgen, én hij past makkelijk in je tas!

Loop jij nou tegen problemen aan wat betreft zonbescherming? Of weet je niet goed welke variant jij nou moet gebruiken? Stuur ons een mailtje of berichtje via Instagram, en dan helpen we je graag verder!

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button