Hi lieve lezer!

We hebben er allemaal wel eens last van: stress! Misschien krijg je stress door je werk, door school, je huishouden of door het coronavirus. Hoe dan ook, het is niet fijn. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet om wat meer te ontspannen, en je hoofd en lichaam stressvrij te maken.

Dit is natuurlijk een inkoppertje… maar ontspan!
Het is makkelijker gezegd dan gedaan, ja… maar het werkt! Zoek voor jezelf een manier om even wat me-time in te plannen, en maak daar gebruik van. Ga lekker in bad met wat geurkaarsen, of ga even lekker in de tuin zitten met dat goede boek wat je al zo lang hebt liggen maar nooit aan toe bent gekomen. Misschien werkt het wel om even je telefoon weg te leggen! Zet desnoods een timer op je telefoon aan van 20 minuutjes. Even niks!

Doe wat met je handen
Oke, een beetje vaag misschien, maar heel breed. Als je lekker met je handen bezig bent, zorgt dit instant voor afleiding (van je stressende gedachtes misschien). Heb je groene vingers? Ga aan de slag in de tuin! Kan je lekker koken? Duik de keuken in. Misschien vind je het wel heel leuk om te schilderen of tekenen? Wist je dat er zelfs schilderen op cijfers voor volwassenen bestaat… Afleiding en rust creëren kan op vele manieren door gewoon lekker bezig te zijn met iets.

Work it babe!
Deze tip is een tip die je misschien al vaker hebt gehad, maar geloof ons: het werkt echt! Ga lekker bewegen! Dit kan een intensieve workout zijn, maar ook een lange wandeling in het bos of een sessie yoga. Tijdens het sporten daalt je stresshormoon cortisol namelijk waardoor je, logisch, minder stress ervaart. Het ‘gelukshormoon’ endorfine komt juist vrij, waardoor je blij wordt! Verder krijgen stressvolle gedachtes minder de kans om zich te uiten als jij je ergens anders op focust. Eigenlijk is die werking het zelfde als dat je creatief bezig bent. Verder kan sporten je een vette boost zelfvertrouwen geven, en al helemaal al je merkt dat je beter in iets wordt.

Get organized
Niet iedereen zal deze tip even leuk vinden, maar opruimen werkt echt. Je ziet dit ook bij veel mensen thuis. Wanneer ze niet zo lekker in hun vel zitten door bijvoorbeeld stress, uit zich dit vaak in het huis. Daar is het dan wat rommeliger dan normaal, misschien blijft de vaat een dagje langer staan. Dit is natuurlijk niet erg, maar het werkt om dan juist op te gaan ruimen. Ook ontspullen is een goede om je gedachtes op orde te brengen. Gooi de dingen weg waar je niks meer aan hebt. Dit klinkt een beetje zweverig, maar je geeft je hoofd hiermee het signaal dat je meer dingen los kan laten.

Adem in… adem uit…
Een ademhalingsoefening kan veel helpen bij stress. Een snelle oefening gaat als volgt:
Je ademt dubbel zo lang uit als dat je inademt. Probeer bijvoorbeeld 4 seconden via de neus in te ademen, en adem dan 8 seconden via de mond rustig uit.
Mocht deze oefening je nou niet bevallen, want dat is natuurlijk alsnog per persoon verschillend, zoek dan even op youtube! Hier staan verschillende ontspannende ademhalingsoefeningen, met visueel hulpmiddel.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Ze zullen je waarschijnlijk niet vreemd klinken, maar ze werken echt! Het is natuurlijk wel even zoeken naar wat het beste bij jou past. Misschien heb je zelf wel iets anders ontdekt wat direct zijn werk doet voor jou, en is dit de aanmoediging die je nodig hebt. Relax a little! Het is echt belangrijk om daar een beetje tijd voor vrij te maken. Je doet jezelf een groot plezier, en misschien je omgeving ook wel 😉 Laat je het ons weten wat voor jou het beste werkt?

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button