Hi lieve lezer!

Vandaag vertellen we je graag iets over het reinigen van je gezicht. Het wordt nog wel eens vergeten, of niet helemaal op de meest effectieve manier gedaan. Maar zonder een goede reiniging kan er geen goede verzorging plaatsvinden, en dus ook geen huidverbetering. 

Allereerst: waarom is het zo belangrijk? Als je huid goed is gereinigd krijgt het de kans om verzorgende producten beter op te nemen. De werkende stoffen die in die producten zitten, kunnen beter tot de huid doordringen als de huid schoon is. Daarnaast kunnen dode huidcellen die niet worden verwijderd zorgen voor oneffenheden. 
Het is belangrijk om je huid twee keer per dag schoon te maken. In de avond maak je de huid schoon om alles van overdag te verwijderen. Dit kan natuurlijk je make-up zijn, maar denk ook aan zweet en bijvoorbeeld uitlaatgassen. In de ochtend is het ook belangrijk om de huid goed te reinigen! In de nacht scheidt je huid namelijk alle afvalstoffen uit, en deze komen dan weer op de huid te liggen. Soms voel je dit zelfs, als de huid een beetje vettig is. Daarnaast zweet je natuurlijk ook ’s nachts. Als je dan niet je gezicht schoonmaakt, kunnen je verzorgingsproducten (zowel die voor de dag als nacht) niet goed hun werk doen. 

Oke, maar nu de grote vraag: hoe dan?! Rule #1… geen reinigingsdoekjes haha! Deze verplaatsen vuil en kunnen je poriën verstoppen. Dat wil je niet. Hier volgt later trouwens nog een blog over. 
Er zijn veel opties. Je kan bijvoorbeeld een reinigingsgel, een foam of een olie gebruiken. Het hangt een beetje af van je huidtype. Weet je nou niet goed wat je het beste kan gebruiken? Dan kan je ons een berichtje sturen, want we geven je graag (helemaal gratis!) advies op maat. 
Na het schoonmaken, spoel je de huid goed af met water, en dep je ‘m droog met een schoon handdoekje. Hierna gebruik je een toner of lotion om de PH-waarde van je huid te herstellen. 

Hopelijk is het nu iets duidelijker waarom het reinigen van je gezicht nu zo belangrijk is, en al helemaal als je de huid graag wilt verbeteren. Mocht je nu nog vragen hebben of advies willen, stuur ons gerust een berichtje (op Instagram bijvoorbeeld, of in de mail) en dan helpen we je verder!

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button