Hi lieve lezer!

We love smoothies! Ze zitten boordevol vitamines, antioxidanten, mineralen en noem maar op! Gezonde voeding kan op zijn beurt weer bijdragen aan een stralende huid. Do we need to say more? Want naast dat ze dan misschien gezond zijn, zijn ze ook hartstikke lekker! Oh, en niet onbelangrijk: je maakt ze supersnel in de blender.

Hier zijn 5 overheerlijke smoothies voor de aankomende zonnige lentedagen!

Lentefruit grapefruitsmoothie
Voor deze heerlijke smoothie die bijna naar de zon smaakt, heb je het volgende nodig:

2 rode grapefruits
150 gram ananas (vers is het lekkerst)
150 gram bevroren rood fruit (frambozen is ons favoriet, maar aardbeien zijn hier ook heerlijk!)
1 banaan
Aanvullen met kokosmelk

Snijd de grapefruits in stukjes en zorg er voor dat er geen pitjes meer in zitten. Snijd ook de banaan en ananas. Maak de stukken niet te groot, straks kan je blender het niet meer aan! Gooi alle ingrediënten in de blender, behalve de kokosmelk! Wanneer je al het fruit goed heb geblend, kan je de smoothie aanvullen met kokosmelk. Super lekker, en het maakt de smoothie wat drinkbaarder. Enjoy!

Super peachy fruitsmoothie
Voor deze smoothie heb je maar 3 ingredienten nodig! Easy peasy perziksqueezy!

1 banaan
150 gram bevroren perzikstukjes
Aanvullen met (verse) sinaasappelsap

Snijd de banaan en zorg er voor dat de perzikstukjes niet allemaal aan elkaar vast zitten gevroren. Blend ze vervolgens tot je geen stukjes meer ziet, en vul het aan met (verse) sinaasappelsap. Dat zal ongeveer 200 milliliter zijn als je met z’n tweeën van deze smoothie wilt genieten.

Romige andijviesmoothie met mint
Laat je niet afschrikken door de groene kleur van deze smoothie! Hij smaakt heerlijk! Je hebt hier voor nodig:

1 banaan (what’s new?! Nee, zonder dollen, bananen zijn perfect voor in smoothies!)
1 avocado
1 limoen
2 takjes munt
100 tot 150 gram andijvie
Aanvullen met amandelmelk (als je hier niet van houdt kan je een andere soort melk kiezen, bijvoorbeeld kokosmelk)

Snijd de banaan in stukjes. Snijd ook de avocado in kleine stukjes (als je ‘m eerst door de helft snijdt, dan de pit er voorzichtig uithaalt, en dan een soort blokjes ‘patroon’ in de avocado’s maakt, kan je de blokjes avocado er voorzichtig uit lepelen). Haal ook de blaadjes munt van de takjes en hak de andijvie fijn. Doe alles in de blender, en voeg nog een beetje sap van een halve limoen toe. Nu is het tijd om alles fijn te blenden. Als er geen stukjes meer in zitten, vul je de smoothie aan met de melk naar keuze.

Koude lentedag smoothie met kaneel
Hier in Nederland hebben we, ondanks de lente, ook nog regelmatig een grauwe dag er tussen zitten. Voor die dagen een gezonde smoothie die ons hart verwarmt!

1 theelepel vanille aroma
1 zoete appel
1 of 2 peren
2 eetlepels (witte) basterdsuiker
Een halve eetlepel kaneelpoeder
Aanvullen met (volle) yoghurt

Snijd de peren en appel in stukjes die in de blender passen. Voeg daar de theelepel vanille aroma, kaneelpoeder en basterdsuiker aan toe. Dit blend je allemaal tot er geen stukjes meer in zitten, en dan vul je het aan tot de gewenste hoeveelheid en dikte met yoghurt! Easy does it! Voor een extra leuke presentatie kan je er ook nog een kaneelstokje bovenop leggen!

Superspinazie smoothie
Spinazie is rijk aan ijzer, maar ook aan kalium, magnesium en verschillende antioxidanten. Waarom zou je het dan niet in deze superspinazie smoothie verwerken?

1 grote hand verse spinazie
1 banaan
Een kwart courgette
1 peer
100 milliliter (ongezoete) amandelmelk óf yoghurt
Eventueel aanvullen met water

Ook dit recept is niet de lastigste! Je snijdt de banaan, courgette en de peer in stukjes, en gooit dit samen met de spinazie in de blender. Dan vul je ‘m aan met de amandelmelk of yoghurt, wat jij het lekkerste vindt. Als je de smoothie daarna nog te dikkig vind, vul je ‘m aan met water, en klaar is kees!

Hopelijk heb je nu wat inspiratie om een heerlijke smoothie te maken met seizoensgroente- en fruit. Mocht je nou een van de recepten hebben gevolgd, let us know! Dat vinden we leuk…

Veel liefs,
Team Beauty Blush

Call Now Button